Изграждане

Проектиране, изграждане и поддръжка на поливни системи
Ние от АКВАНОЙС ЕООД предлагаме изграждане на градини, поливни и дренажни системи. Цялостните решения предлагани от нас включват както създаването на дворни градини, така и пространства около хотели, ресторанти, заведения. Изграждаме и по-нестандартни проекти като интериорно озеленяване, тераси,
izgrajdane
площадни пространства, декоративни настилки, водни ефекти, скални кътове и алпинеуми. Изграждане на градини по проект, поливни и дренажни системи, градинско осветление, реконструкция на съществуващи градини, възстановяване на озеленени пространства (тревни площи, храстови масиви, цветни композиции, детски площадки и др.).

АКВАНОЙС ЕООД предлага проектиране и изграждане на система за капково напояване. Това е най-икономичният по разход на вода начин за напояване на земеделски площи с трайни насаждения. При този метод на поливане водата се подава чрез надземни или подземно положени шлаухи или твърди тръби и чрез монтирани до растенията капкообразуващи елементи директно в областта на корените на растенията. Чрез непрекъснато подаване с капки се подава точно необходимото количество вода на растението, без да се губи вода от изпарение и просмукване. (още…)

Озеленяването е комплексен процес, изискващ нужните познания, качествено оборудване и най-вече надежден екип, който да се заеме с вашия индивидуален проект или да изгради такъв съгласно основните ви изисквания и предпочитания.

Озеленяване

Екипът ни извършва всякакви озеленителни услуги, свързани с частни дворове и градини, както и публични паркове и зелени площи, без значение от първоначално заявените параметри или големина на парцела.

(още…)

Неделима част от грижите за Вашата градина е поддържането й в перфектен, красив и здравословен вид, както и предпазването й от различни заболявания. Това е дълъг процес, който е нужно да се извършва целогодишно, а нашият екип е добре обучен да осъществява качествено обслужване и поддръжка на а зелени площи и градини.
След засяването на тревата са нужни постоянни грижи за постигането на здравословен и красив вид, а именно: аериране и подхранване на почвата, редовно косене на тревата, в грижите за тревата се включва и премахването на плевелна растителност, при наличието на такава – чрез пръскане със селективен хербицид или мануално.
При поддръжката на зелени площи следва да се разграничи поддръжката на трева, поддръжка на растителност, грижи за цветята, почистване и плевене на зелени площи, както и борба с болести и вредители.
АКВАНОЙС“ ЕООД предлага цялостна поддръжка на зелени площи, за да може целогодишно да се наслаждавате на вашата перфектна градина. Грижите за нея започват още през пролетта с почистване от опадалите листа, вертикулиране и аериране на тревните площи. След това се извършва основно торене на почвата и подхранване на дървета и храсти, както и следпосадъчна поддръжка на новозасадени такива.

Всеки проект за автоматизирана система за капково напояване обхваща поливането на масив с трайни насаждения. Целта е да се постигне оптимален водно-въздушен режим на почвата през целия вегетационен период, който да осигури увеличаване качеството и количеството на добива.
Според различните насаждения се избира различен метод на капково напояване с капков маркуч. В зависимост от денивелацията на терена, дължината на редовете и схемата на засаждане. Основният принцип при напояването е доставяне на вода в близост до кореновата система на растенията, което води до значително намаляване разходите за поливни нужди.
Професионален е избора на капково напояване,според различните видове градини, по отношение на:
– минимален разход на вода;
– равномерно разпределение на водния поток;
– оптимално покритие на поливните площи;
– прецизност на действие;
– дълготрайна експлоатационна надеждност;
– ниски разходи за поддръжка и др.

Поддържане

Поддръжка и обслужване на завършени проекти
poddrajka

Създаването на красива градина е само първата крачка. За да ви радва тя през цялата година, са необходими ежедневни грижи. ЦВЕТНИ ИДЕИ извършва абонаментно поддържане на градини и интериорно озеленяване по индивидуална програма, съобразена с конкретното състояние на обекта. 

АКВАНОЙС ЕООД предлага пълен набор от услуги за абонаментна поддръжка на градини, които се извършват от градинари с дългогодишен опит. Ако имате нужда от професионална поддръжка на вашият обект, не се колебайте свържете се с нас за да коментираме детайлите.

Консултации

Имате нужда от консултация? Свържете се с нас!

Екипът специалисти на АКВАНОЙС ЕООД е в състояние да се отзове и да помогне при възникването на проблем. Имате нужда от съвет в областта на дейности свързани със озеленяването или поддръжката на зелени площи? Не се колебайте свържете се с нас.

Може да използвате специалната форма за запитвания, включваща прикачане на файл. Тя се намира в началната страница на сайта, непосредствено над картата с локацията на седалището на нашата фирма или използвайте контактната форма в секция „Контакти“.

konsultacia

Проектиране

Проектиране на градини, поливни и дренажни системи
Всяка община разполага с наредба за изграждане и опазване на зелената система на своята територията. В наредбата, приета от Столичния общински съвет, се казва, че всички инвестиционни проекти задължително включват част “Паркоустройство и благоустройство”. Със съгласуването на проектите за озеленяване

proektirane
 на територията на Столична община се занимава Дирекция „Зелена система“ и районните служби по озеленяване. АКВАНОЙС ЕООД консултира и изготвя цялостната проектна документация по част “Паркоустройство и благоустройство” за съгласуване в съответния административен орган на общината.