Защо да преминем към автоматизирана поливна система?

Много хора смятат, че автоматизираните поливни системи са предназначени за напояване на големи растителни площи, каквито са парковете, градините, спортните съоръжения и т.н Това схващане всъщност и много грешно. Защо пък да нямаме автоматизирана поливна система в двора ни или цветната ни градина?

Всички знаем, че водата е изключително важна за живота и развитието на нашите растения и че самата дейност напояване е трудоемка, ангажираща и дори скъпа. С изграждането на автоматизирана поливна система спестяваме не само разходи за вода, но време и усилия.

Автоматизираните системи осигуряват равномерно напояване на растенията с нужното им количество вода. Именно това намаля разхода на вода. Всяка система има програматор, чрез който можете да настроите на колко време да се извършва поливането. Така ще бъдете спокойни когато отсъствате. Друг плюс на автоматизираните поливни системи е че можете към инсталацията им да добавите сензори. Познати са няколко вида сензори. Сензорите за дъжд деактивират програмата за напояване, която сте задали предварително точно в момента на валене. По този начин се спестява вода и се опазват растенията от преполиване. При силен вятър, специалистите са създали сензори за вятър, които с включването си предотвратяват неравномерно поливане на градината. Ниската температура пък задейства сензорите за температура и отлага поливането за най-подходящото време с цел да се избегне замръзването на растенията.

В изграждането на автоматизирана поливна система се съдържат много елементи- тръби, маркучи, клапани, фитинги и т.н. Те трябва да бъдат правилно подбрани и монтирани към системата. При неправилното изграждане на една такава система със сигурност ще има неблагоприятен ефект за растенията, които отглеждате. Тъй като във всяка професия има тънкости ви съветваме да се доверите на нашите специалисти по изграждане на автоматизирани поливни системи. Те ще ви дадат съвет коя е най-добрата система за вашата градина и ще ви дадат най-добрата цена за изграждането и.